V roce 1952 německý fyzik Winfried Otto Schumann zjistil, že Zemi obklopuje silné elektromagnetické pole. Toto pole se tvoří mezi Zemí a spodní částí ionosféry, má relativně stálou rezonanci v řádu 7,83 pulzací za sekundu a je přezdíváno „Tlukot srdce Země“.

Podle NASA dojde na každého hulváta asi 50 blesků. Výbuch blesku Cad vytváří elektromagnetické vlny, které začnou obíhat kolem Země, uvězněné mezi zemským povrchem a hranicí asi 60 mil výše. Když mají některé vlny správnou vlnovou délku, spojují se se zvyšující se silou a vytvářejí opakující se atmosférický srdeční tep známý jako Schumannova rezonance.

Tato rezonance poskytuje užitečný nástroj pro analýzu klimatu Země a jejího elektrického prostředí a dokonce pomáhá určit, jaké typy atomů a molekul jsou přítomny v zemské atmosféře. Vědci zjistili, že kolísání rezonancí odpovídá změnám ročních období, sluneční aktivitě, aktivitě v magnetickém prostředí Země, vodním aerosolům v atmosféře a dalším jevům souvisejícím se Zemí.

Většina zvířat, obratlovců i bezobratlých, má ve svých buňkách konstantní elektrickou aktivitu při extrémně nízkých frekvencích, které se mohou lišit od 5 do 45 hertzů. Původ této elektrické aktivity není znám, ale některé studie naznačují, že pochází z elektrických polí pozorovaných v atmosféře. Vědci tvrdí, že během miliard let v evoluční historii živých organismů na Zemi poskytovaly přirozené elektromagnetické rezonanční frekvence v atmosféře vytvořené bleskovou činností základní elektrická pole pro rozvoj elektrické aktivity v buňkách. Navzdory rozdílům ve velikosti a složitosti mozku mnoho různých druhů vykazuje nízkofrekvenční aktivity podobné těm v atmosféře.

Tocador de vídeo

Herbert König, který se stal Schumannovým nástupcem na univerzitě v Mnichově, prokázal souvislost mezi Schumannovými rezonancemi a mozkovými rytmy. ) záznamy využívající přirozené elektromagnetické pole v prostředí a zjistili, že prvních pět Schumannových rezonancí, 0-35 Hz, bylo ve stejném frekvenčním rozsahu jako mozkové vlny v lidském EEG a signál byl 7,8 Hz, velmi blízko alfa – Rytmická frekvence mozku.

Několik vědců na toto téma tvrdí, že poslech frekvence 7,83 Hz pomáhá přizpůsobit se frekvenci „tepu Země“ a že nám to přináší přímé výhody. Tato harmonie nás nalaďuje na Zemi prostřednictvím mozkových vln, což vede k tomu, že náš mozek produkuje více žádoucích eur a poskytuje větší pohodu.

Bylo pozorováno, že fyzický stav prvních astronautů se během pobytu ve vesmíru velmi zhoršil, protože byli daleko od Schumannovy rezonance. Tento problém byl zmírněn zavedením „Schumann Simulatoru“, generátoru magnetických pulzů, který napodobuje frekvenci Země, na raketoplánech. To je jeden z hlavních důkazů, že nemůžeme být slyšet, pokud jsme odděleni od „přirozené biologické frekvence“.

Mnoho odborníků se domnívá, že široké spektrum umělého EMF záření odvozeného z lidských technologií narušuje prospěšnou přirozenou frekvenci Země neboli rezonanci. Elektrické znečištění může způsobit, že se cítíme více vystresovaní, úzkostliví, vyčerpaní, podráždění a „vyvedení z rovnováhy“. Laboratorní studie prokázaly, že působení Schumannovy rezonance na živé buňky má pozitivní účinky zvýšením imunitní ochrany buněk a snížením vstřebávání toxinů a chemikálií způsobujících depresi. Někteří vědci se domnívají, že generováním signálu 7,83 Hz pomocí generátoru pole (Schumannův přístroj) můžeme snížit dráždivé a disharmonické účinky umělých polí.

Stručně řečeno, vědci naznačují, že replikací přirozených rytmů Země můžeme vytvářet lepší prostředí, protože lidé pociťují výhody, jako je lepší učení a paměť, zlepšené omlazení těla, rovnováha, zlepšená tolerance stresu a uzemnění – a to ukazuje, jak je to důležité. má být v souladu s magnetickou frekvencí Země.

https://www.flautanativa.com/de/ressonancia-schumann/